Over Lynae


Yvonne Vlasman Lynae Consulting Hoofddorp

Yvonne Vlasman

De drijvende kracht achter Lynae Consulting ben ik, Yvonne Vlasman.  

Ik heb een uitgebreide carrière in de accountancy doorlopen, waar ik een unieke combinatie van expertise en vaardigheden heb opgedaan. Ik heb zowel in externe, client facing rollen gewerkt, als in interne rollen. Mijn werkgebied beslaat accountancy, forensische accountancy en human resources.

In 1987 begon ik mijn loopbaan bij KPMG, waar ik startte als junior assistent accountant. In 1995 studeerde ik af als Register Accountant en werd ik benoemd tot manager.

Na circa tien jaar werkzaam geweest te zijn als controlerend accountant maakte ik de overstap naar de afdeling Human Resources. 

Lees verder…

MISSIE


Met Lynae Consulting geef ik invulling aan mijn ambitie om een bijdrage te leveren aan het voorkomen en bestrijden van financieel economische criminaliteit (fraude, corruptie, overtreding van sanctieregelgeving, witwassen etc.).

Daar ligt mijn hart. Dat klinkt misschien wat pretentieus, maar gelukkig ben ik niet de enige die dit streven heeft. Bedrijven en instellingen willen financieel economische criminaliteit (FEC) bestrijden om financiële-, operationele-, en reputatieschade te voorkomen, accountants hebben een verantwoordelijkheid om te voldoen aan hun poortwachtersrol en de verwachtingen van het maatschappelijk verkeer. Opsporingsinstanties bestrijden FEC omdat het een ondermijnend effect heeft in de samenleving. Ondanks dit gedeelde streven zie ik in de praktijk dat samenwerking moeizaam gaat, mogelijk veroorzaakt door uiteenlopende belangen die partijen hebben en de verschillende perspectieven die ze hanteren. Onbegrip en soms ook gebrek aan vertrouwen vormen obstakels voor effectieve samenwerking. Ook werpen regels ten aanzien van vertrouwelijkheid en geheimhouding drempels op. Het kan beter en effectiever, en daar wil ik een bijdrage aan leveren. Uiteraard zet ik daarbij mijn ervaring in van de laatste 30 jaar binnen de accountancy en ruim 10 jaar als forensisch accountant en audit specialist. Met mijn netwerk en kwaliteiten richt ik mij als (project-)leider en verbinder op de volgende vier pijlers:

  • Het ondersteunen van zowel openbare als interne accountants en accountants in business bij het voldoen aan de standaarden op het gebied van FEC en het verkleinen van de prestatiekloof. Daarbij kan ook horen het bieden van ondersteuning bij complexe dossiers, incidenten en juridische procedures.

 

  • Bedrijven en instellingen ondersteunen bij het inrichten en optimaliseren van beleid om (betrokkenheid bij) financieel economische criminaliteit te voorkomen.

 

  • Het stimuleren van samenwerking in de FEC keten.

 

  • Organisaties helpen goed om te gaan met incidenten door regie te voeren, overzicht te behouden en de verschillende belangen en perspectieven bij elkaar te brengen. Daarbij hoort ook het uitvoeren of begeleiden van passend onderzoek.

Ik ga graag met je in gesprek over dit ‘mission statement’!

Bel nu
geheel vrijblijvend
: 06-53530066
Mail nu
geheel vrijblijvend
: info@lynae.nl

MEER WETEN OVER LYNAE CONSULTING?

Vraag dan nu een vrijblijvend consult aan.