Meer over Lynae Consulting

Persoonlijk profiel.

De drijvende kracht achter Lynae Consulting ben ik, Yvonne Vlasman.  Ik heb een uitgebreide carrière in de accountancy doorlopen, waar ik een unieke combinatie van expertise en vaardigheden heb opgedaan. Ik heb zowel in externe, client facing rollen gewerkt, als in interne rollen. Mijn werkgebied beslaat accountancy, forensische accountancy en human resources.

Loopbaan.

In 1987 begon ik mijn loopbaan bij KPMG, waar ik startte als junior assistent accountant. In 1995 studeerde ik af als Register Accountant en werd ik benoemd tot manager. Na circa tien jaar werkzaam geweest te zijn als controlerend accountant maakte ik de overstap naar de afdeling Human Resources. Daar heb ik eveneens ongeveer tien jaar gewerkt, waarbij ik onder meer verantwoordelijk ben geweest voor Learning & Development, Management & Leadership Development en Global Mobility. In 2007 maakt ik de overstap naar KPMG Forensic & Integrity, waar ik in 2011 benoemd werd tot Partner. Bij KPMG Forensic was ik als eerste vrouwelijke partner verantwoordelijk voor het Investigations Team. Per 1 januari 2014 ben ik overgestapt naar EY. Daar ben ik als partner werkzaam geweest bij Forensic & Dispute Services, om vervolgens de overstap te maken naar EY’s Professional Practice Group. In die periode was ik onder meer betrokken bij het toezicht door de AFM en het managen en onderzoeken van incidenten ten aanzien van de audit kwaliteit en in relatie tot fraude. Gedurende mijn hele carrière ben ik betrokken geweest bij het vormgeven en uitvoeren van het HR beleid van de organisaties waarin ik werkzaam was, en heb ik mensen gecoacht en opgeleid. Tevens heb ik verschillende leidinggevende en management posities gehad. Sinds 1 januari 2019 ben ik werkzaam als zelfstandig professional via Lynae Consulting. Ik ondersteun bedrijven en accountants(-organisaties) op het gebied van fraude en overtreding van wet- en regelgeving en andere integriteit-gerelateerde incidenten. Daarbij zet ik mijn ervaring als forensisch en controlerend accountant en HRD professional in ten behoeve van forensic (audit) support, incident management, litigation support en oorzaakanalyses.

Studie.

Ik heb gestudeerd aan het Nivra en heb in 1995 na een nominale studieperiode van 7,5 jaar mijn RA titel behaald. Gedurende mijn loopbaan heb ik een groot aantal andere cursussen en opleidingen gevolgd, waaronder een tot gecertificeerd coach en een opleiding voor commissarissen en toezichthouders.

Persoonlijk.

Ik woon in de Haarlemmermeer en heb een dochter en een zoon, die inmiddels allebei (bijna) op eigen benen staan. Ik ben een groot liefhebber van watersporten en wintersporten.